Home » In de praktijk » Rebozo massage

Rebozo massage

door | 21 aug, 2021 | In de praktijk

De Rebozo is een draagdoek die in Midden-Amerika al sinds mensenheugenis door vroedvrouwen gebruikt wordt . Deze massagetechniek kan gebruikt worden tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook in de kraamperiode daarna. De aloude methode helpt om vrouwen tijdens deze bijzondere periode in hun leven te helpen ontspannen en bewegen biedt veel mogelijkheden.
De Rebozo kan op allerlei momenten ingezet worden zoals bij lage rugpijn, stress, harde buiken en vermoeidheid. Tijdens de bevalling kan de Rebozo ook haar dienst bewijzen door de barende te helpen bewegen en ontspannen.
Sinds een aantal jaar verspreidt de kennis over de Rebozo zich ook buiten Midden-Amerika. De Rebozo is niet alleen goed toepasbaar is bij zwangere en barende vrouwen, maar ook bij andere doelgroepen, zoals kinderen en ouderen.

Er kan op verschillende manieren gewerkt worden met de rebozo:
• Staand
• Op een stoel
• Liggend
• Met hulp van een bal

Het geeft een heel veilig / ontspannen en geborgen gevoel. Daardoor ook heel geschikt voor kids die eventjes behoefte hebben aan ontspannen en even hun hoofd leeg willen maken.
Je systeem word in beweging gezet en ontspannen zodat alles even op zijn plek kan vallen en je aandacht kunt geven aan wat er gebeurd in je lijf. Deze massage kan een onderdeel van je pakket zijn en is ook los te boeken.

 

 

 

Over mij

Deze korte video’s en artikelen zijn bedoeld om je een idee te geven wat ik voor jou en je partner kan betekenen als doula.
Om je een indruk te geven van hoe ik te werk ga en waarin ik je allemaal kan ondersteunen en wat ik mee maak in mijn werk.
De video’s zijn in gebarentaal zodat ook doven en slechthorenden het allemaal goed kunnen volgen maar natuurlijk ben je als Nederlands of Engels sprekende ook heel erg welkom!

Veel plezier!

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin